Pagrindui:
*8 trapūs sausainiai (naudojau gaidelis)
* 50 g lydyto sviesto
Viršutiniam sluoksniui:
* 300g baltojo šokolado
*150 ml 35% riebumo plakamosios grietinėlės
*250 g maskarponės
*šviežių uogų
Susmulkinti sausainius ir sumaišyti su lydytu sviestu. Prispausti prie kepimo popieriumi išklotos 20cm skersmens atviros formos dugno. Kol bus gaminamas viršutinis sluoksnis , pagrindą paslėgtą laikyti šaldytuve.
Mažais gabaliukais susmulkinti baltąjį šokoladą. Puode įkaitinti grietinėlę, kol beveik užvirs, ir nukelti nuo viryklės. Tada suberti šokoladą ir maišant ištirpdyti. Maskarponę su šokolado mišiniu išplakti aukštame inde (labai skanu įberti šviežių braškių gabalėlių), sukrėsti ant sausainių pagrindo ir palikti stigti šaldytuve mažiausiai 6 valandas.
Pyragą atsargiai nuimti nuo kepimo popieriaus (atsargiai, nes pyragas minkštas).
Papuošti pagal fantaziją, šviežiomis uogomis ir šokoladu arba tiesiog apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
Papuošėme įvairiomis uogomis, bei lydytu juoduoju šokoladu.
Šaltinis - Žurnalo mano namai receptų knyga, "Varškės, jogurto ir sūrių valgiai",2010
Atrodo puikiai! Man tokie sūriniai maskarponiai pyragai labai patika, tik bėda, kad tiek daug šokolado tokiame pyragėlyje galima labai greit ir nejučia subvalgyt :)
AtsakytiPanaikinti