Biskvitui:
*2 kiaušinių
*2 kiaušinių
*330 g miltų
*200 g cukraus
*200 g “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno)
*1 puodelis grietinės
*1 arb.š. nugesintos sodos
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų. Įmaišyti grietinę, nugesintą sodą ir rududu. Viską gerai išplakti, suberti miltus. Visus produktus suplakti iki vientisos masės. Masę supilti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo indą (23 – 24 cm. skersmens) ir kepti 180 C temperatūroje apie 40 – 45 min., kol pagels ir, į biskvitą įkišus medinį pagaliuką ir ištraukus, jis bus sausas. Gerai atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis.
Šokoladiniui pertepimui:
*100 g juodo šokolado
*50 ml pieno
Šokoladą ištirpinti su pienu ant silpnos ugnies.
Grietinėlės kremui:
*400 g plakamos grietinėlės
*2 valg.š. cukraus
Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo.
Sviestiniui kremui:
*270 g “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno)
*100 g sviesto, kambario temperatūros
*100 g pakepintų žemės riešutų
“Rududu” ir sviestą kartu palaikyti bent per naktį kambario temperatūroje, kad produktų temperatūros būtų vienodos. Kitą dieną minkštą sviestą išsukti mediniu šaukštu iki purumo, supilti “Rududu”, sausoje keptuvėje apkepintus ir susmulkintus žemės riešutus ir gerai išmaišyti.
*200 g cukraus
*200 g “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno)
*1 puodelis grietinės
*1 arb.š. nugesintos sodos
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų. Įmaišyti grietinę, nugesintą sodą ir rududu. Viską gerai išplakti, suberti miltus. Visus produktus suplakti iki vientisos masės. Masę supilti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo indą (23 – 24 cm. skersmens) ir kepti 180 C temperatūroje apie 40 – 45 min., kol pagels ir, į biskvitą įkišus medinį pagaliuką ir ištraukus, jis bus sausas. Gerai atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis.
Šokoladiniui pertepimui:
*100 g juodo šokolado
*50 ml pieno
Šokoladą ištirpinti su pienu ant silpnos ugnies.
Grietinėlės kremui:
*400 g plakamos grietinėlės
*2 valg.š. cukraus
Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo.
Sviestiniui kremui:
*270 g “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno)
*100 g sviesto, kambario temperatūros
*100 g pakepintų žemės riešutų
“Rududu” ir sviestą kartu palaikyti bent per naktį kambario temperatūroje, kad produktų temperatūros būtų vienodos. Kitą dieną minkštą sviestą išsukti mediniu šaukštu iki purumo, supilti “Rududu”, sausoje keptuvėje apkepintus ir susmulkintus žemės riešutus ir gerai išmaišyti.
Torto surinkimas:
Į torto formą (23 – 24 cm skersmens) dėti vieną biskvitą, sulaistyti jį sirupu iš vandens ir cukraus. Aptepti tirpintu šokoladu, sutepti pusę grietinėlės kremo. Dėti antrą biskvitą, jį taip pat sulaistyti sirupu, aptepti šokoladu, ant viršaus sutepti visą sviestinį kremą. Dėti trečią biskvitą, sulaistyti sirupu, aptepti likusiu šokoladu ir likusiu grietinėlės kremu. Ant viršaus uždėti paskutinį, ketvirtą biskvito lakštą.
Tortą palaikyti šaldytuve, kol kremai sustings, tada išimti iš torto formos ir papuošti.
Torto viršų galima aptepti sviesto ir rududu kremu (tačiau atkreipkite dėmesį, kad tuomet sviesto ir rududu reikės beveik dvigubai nei nurodyta recepte),arba papuošti tirpintu juoduoju šokoladu. Žodžiu kiekvienas pagal savo fantaziją :)
Šaltinis Supermamos
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą