Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. vasario 28 d., antradienis

Jogurtinis tortas

Nepaprastai skanus Jogurtinis tortas su šviežiomis uogomis. Lengvas ir gaivus! Tortas yra labai universalus, vietoj uogų galima panaudoti sustingdytos želė gabaliukus, konservuotus ar šviežius vaisius, netgi išbandėme su rududu, mm  galima nusilaižyti pirštus...




Jums reikės:

Biskvitui:
*30 g miltų
*30 g krakmolo
*3 kiaušinių
*1 a. š. sodos arba kepimo miltelių
*50 g cukraus.

Kremui:
*500 ml grietinėlės
*250 ml natūralaus jogurto
*250 ml natūralaus jogurto*150 g cukraus

*30 g želatinos
*100 ml vandens
*šviežių braškių ir mėlynių pagal skonį.

Papuošimui:
*250 ml. grietinėlės
*žiupsnelio citrinos rūgštelės (vos vos ant peilio galiuko)
*60 g cukraus
*pusę plytelės juodojo šokolado
*kelių vyšnių




Tortas su rududu


Trynius atskirti nuo baltymų. Išplakti baltymus iki standžių putų, suberti cukrų, gerai išplakti, atsargiai įmaišyti trynius. Miltus, krakmolą ir sodą persijoti per smulkų sietelį, po truputi maišant suberti į kiaušinių ir cukraus plakinį. Viską gerai išmaišyti mediniu šaukštu. Masę svarbu maišyti viena kryptimi, kad tešla būtų puri. Tešlą supilti į aliejumi ar sviestu pateptą 22 cm skersmens kepimo formą. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 15-20 min, iki 190 ° C . Iškeptą biskvitą palikti ant grotelių, kad atvėstų.

Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti, kad išbrinktų. Tuo metu išplakti grietinėlę su cukrumi iki tirštų putų, atsargiai įmaišyti jogurtą. Toliau plakti, tik nepersistengti, kad grietinėlė nesukristų! Išbrinkintą želatiną ištirpdyti pakaitinant mikrobangų krosnelėje. Atvėsintą želatiną po truputi, maišant supilti į grietinėlės-jogurto kremą. Suberti mėlynes ir pjaustytas braškes.

Atvėsusį biskvitą sulaistyti vandens-cukraus sirupu. Biskvitą dėti į serviravimo lėkštę ar tortinę ir apjuosti žiedu nuo kepimo formos (žiedą ištepti aliejumi). Pradėjusį stingti kremą sudėti ant biskvito, laikyti 4-5 val. šaldytuve, kol sustings. Sustingus nuimti žiedą ir papuošti tortą.

Puošimas.

Išplakti grietinėlę su cukrumi iki standumo. Norint gerai išplakti grietinėlę, kad ji būtų standi ir tiktų torto puošimui, reikia gerai atitaikyti cukraus kiekį (Proporcijos:Cukraus kiekis lygus 1/4 grietinėlės svorio. Taigi nuo 420 g gaunasi apie 100 g. Pvz. 2 indeliai po 420 g tai maždaug 200 g cukraus ir apie 1/4 arb.š. citrinos rūgšties) ir grietinėlę plakti gerai atšaldytą šaltame dubenyje. Prieš plakant grietinėlę su indais, kuriuose planuojate plakti grietinėlę galite įdėti trumpam į šaldymo kamerą, tik nepersistenkite, kad grietinėlė neužšaltų ;) Papuošti tortą grietinele su konditeriniu švirkštu.
Išlydyti šokoladą. Išsikirpti iš kepimo popieriaus tokio ilgio juostą, kad užtektų visą tortą apjuosti. Dar šiltą supilti į konditerinį švirkštą arba paprasčiausią maišelį, jam pradurti skylute ir išpiešti norimus raštus ant juostos. Kad greičiau šokoladas sustingtų juostą su šokoladu įdėti į šaldymo kamerą arba jei netelpa, siūlome iš šaldymo kameros išimti šaldytus produktus ir ant jų uždėti juostą :) Kai šokoladas sustings uždėti popieriaus juostą (su šokoladu vidinėje pusėje) ant torto. Jei popierius nuo šokolado dar sunkiai atsiplėšia, įstatyti visą tortą į šaldytuvą ir pamėginti už kelių minučių.
Torto viršų puošti pagal fantaziją:)

Torto su rududu viršus užpiltas pieno žele ir papuoštas šokoladu bei vynuogėmis.


Šaltinis  http://www.supermama.lt/forumas/index.php?s=5808ba0215a04aa03c79491d412daf76&showtopic=389990&st=36&p=22809882&#entry22809882

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą