Labai skanūs ir traškūs riešutukai, ne kartą esu išbandžiusi įvairius migdolų karamelizavimo būdus ir tik šis man pavyko puikiai :) Tad siūlau pamėginti.
Jums reikės:
*250g migdolų
*4 šaukštai cukraus (galima naudoti rudąjį)
*Cinamono pagal skonį
*1 valg.šaukšto medaus (tačiau medus nėra būtinas)
*1 kiaušinio baltymas
Cukrų su cinamonu susmulkinti (patogiausia tai daryti blenderiu). Išplakti kiaušinio baltymą su medumi.
Migdolus pamirkyti medaus kaiušinio plakinyje, apvolioti cukruje. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, kepti 150 C temperatūroje apie 20 min.
Neskubėti migdolų išimti iš orkaitės, palaukti kol pravės.
Šaltinis: receptuką atradau Dan Cuker 2012m. kalendoriuje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą