Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. kovo 27 d., antradienis

Laaabai saldus maskarponės sūrio tortas...mm..


Jums reikės
PAGRINDUI:
*225 g sausainiu
*100g migdolu
*100g sviesto


ĮDARUI:
*500 g maskarponės
*1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
*1 valg. š. medaus
*250 g plakamosios grietinėlės
*3 valg. š. želatinos


PAPUOŠIMUI:
*250 g plakamosios grietinėlės
*pusę stiklinės cukraus
*maistinių dažų
*žiupsnelio citrinos rūgštelės



Miigdolus pakepinti sausoje keptuvėje arba orkaitėje ir grubiai susmulkinti. Sausainius sutrinti elektriniu smulkintuvu. Sumaišyti kartu su riešutais ir užpilti tirpintu sviestu. Gautą masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (24 cm skersmens) ir suformuoti pagrindą bei neaukštus kraštelius.Aplinkui apstatyti sausainiukus (pirštukai). Dėti į šaldytuvą, paslėgti.
Įdarui grietinėlę išplakti iki standžių putų. Išmaišyti maskarponę, kondensuotą pieną ir medų. Įmaišyti išplaktą grietinėlę ir supilti vandenyje išbrinkintą bei po to ištirpintą želatiną. Paruoštą įdarą supilti į kepimo formą ant sausainių pagrindo, dėti į šaldytuvą mažiausia 3 valandoms.

Pastaba: na tortas gavosi tikrai saldus be galo, dar karta darant medaus tikrai nebedėčiau ir kondensuoto pieno kieki galbūt šiek tiek reikėtų sumažinti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą