Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. kovo 26 d., pirmadienis

Maskarponės sūrio tortas


Jums reikės
Biskvitui:
*500 gr šokoladinių sausainių
*180 gr sviesto
Įdarui:
*500 gr grietinės
*600 gr maskarponės sūrio
*170 gr cukraus pudros
*1 citrinos žievelės
*4 vnt kiaušiniai 





Sausainius sumalti (dalį atidėti torto papuošimui), sumaišyti su ištirpintu sviestu. Masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
Sudėti į indą grietinę, sūrį, kiaušinių trynius, sutarkuotą citrinos žievelę, suberti cukraus pudrą ir viską gerai išplakti.
Atskirame inde suplakti kiaušinių baltymus iki labai stangrios masės. Baltymus įmaišyti į gautą masę. Gautą masę sudėti į kepimo formą.
Kepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
Atvėsusį pyragą su kepimo forma dėti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad jis sustingtu. Papuošti tortą likusiais sausainių trupiniais.
Formą geriausiai naudoti nuimamais kraštais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą