Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. kovo 26 d., pirmadienis

Kokoso pieno tortas





Jums reikės:
*300 g šokoladinių sausainių "Selga"
*110 g sviesto
*200 ml cukraus pudros
*100 ml Malibu likerio
*6 a.š. želatinos
*braškių papuošimui
*800 g kokoso pieno
*1 kg švelniosios varškės

Formos dydis 21cm


Sausainius sutrupinti iki trupinių ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Formos dugną iškloti trupinių mase ir įstatyti į šaldytuvą, kad apstingtu.
Varškę atsargiai sumaišyti su viena 400 g skardine kokoso pieno, supilti likerį, cukraus pudrą ir gerai išmaišyti.
Želatiną užpilti likusiu kokoso pienu ir palikti ~ 20 min. išbrinkti. Dėti į garų vonelę ir maišant ištirpinti, neužvirinti!
Praaušusią želė masę įmaišyti į varškės masę ir gerai išmaišyti. Supilti viską ant pagrindo. Statyti į šaldytuvą. Kai masė pradės stingti galima papuošti tortą.



Pastaba: tortas išėjo ne toks kokosinis, kaip tikėjausi, kokoso beveik nesijautė. Kitą kartą mažinčiau varškės kiekį. 
Šaltinis - http://viskopotrupineli.blogspot.com/2011/08/kokoso-pieno-tortas.html

2 komentarai:

  1. Gal galite parašyti, kokią želatiną naudojote? Man kažkodėl nelabai sustingo :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o man netgi sakyciau per daug sustingo.
      Naudojau sia: http://www.klingai.lt/page/upload/modtext_4bc2b706c7d00_b4.jpg

      Panaikinti