Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. kovo 2 d., penktadienis

Riešutinis tortas



Tortas šokoladinio riešutinio kremo mėgėjams 'nuttela'. Labai sotus ir kaloringas :)
Tortą patartina gaminti  prieš dieną prieš patiekiant. Prieš patiekiant tortas turi pastovėti kambario temperatūroje apie 30 min.

Jums reikės:

Riešutiniam biskvitui:
6 dideli kiaušiniai (XL)
300 ml cukraus
600 ml miltų
600 ml maltų riešutų (400 g migdolų)
15 ml kepimo miltelių (3 šaukšteliai)

Kremui:
400 g sviesto
400 ml sutirštinto pieno su cukrumi
400 g šokolado
30 ml kakavos (2 šaukštai)
50 ml verdančio vandens
Įkaitinti orkaitę iki 180 C. Paruošti aštuonis kepimo popieriaus lakštus su nupieštais 24 cm skersmens apskritimais. Migdolus pakepinti orkaitėje, o po to sumalti. nepatartina, kad tešla ilgai stovėtų, todėl geriau yra tešlą maišyti du kartus, kaskart iš pusės produktų. Kiaušinius išplakti su cukrumi, suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir riešutus. Tešlą padalinti į keturias dalis, kiekvieną išlyginti ant kepimo popieriaus ir kepti. Aušinti nenuimant popieriaus. Užmaišyti tešlą iš likusių produktų, kepti taip pat.

Ataušusius lakštus nuimti nuo popieriaus, sudėti vieną ant kito, uždėti ant viršaus lėkštutę ir apipjaustyti dantytu peiliu, kad būtų lygūs. Likusius gabaliukus panaudoti trupiniams.
Sviestą išplakti iki purios masės, nuolat plakant po truputį supilti sutirštintą pieną. Kakavą užplikyti vandeniu, supilti į sviestą ir paplakti. Ištirpinti šokoladą ir supilti jį į besiplakantį kremą.  
Kremu pertepti lakštus, išlyginti šonus ir paviršių. 
Papuoštas cukrine apdengimo mase ir iš jos nulipdytais dziadzeliokais :)
Apdengimo masės receptą rasite Supermamos


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą