Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. vasario 26 d., sekmadienis

Užgavėnės – blynų kepimo metas

Amerikietiški blyneliai su klevų sirupu ir avietėmis


Šios žiemos šventės paskirtis – greičiau išvyti žiemą ir prisišaukti pavasarį. Užgavėnių tradicija siekia pirmykštės žemdirbystės laikus. Tikima, kad jei per užgavėnes gerai ir sočiai valgysi, būsi sotus ir stiprus visus metus. Užgavėnių dieną valgoma nuo 7 iki 12 kartų. Vienas Iš tradicinių valgių yra blynai.




Jums reikės:
* 2 kiaušiniai
* 250 ml kefyro
* 230g. miltų
* 3 v. š. aliejaus
* 1 v. š. cukraus
* 1 a. š. kepimo miltelių
* žiupsnelis druskos


Kiaušinius išplakti su cukrumi ir kefyrų, įmaišyti aliejų. Atskirai sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir druska. Viską sumaišyti kartu ir kepti blynelius vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje.
Blynelius paskaninti klevų sirupu (arba medumi) ir avietėmis.

Išeina apie 11 blynelių.

Skanaus !



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą